Ferskenrødt sommeræble

Bredsted skrev i 1890: Dette Æble, som skal være meget udbredt i Thüringen, blev først beskrevet af Dittrich, og det antages at nedstamme fra Frankrig.

Sorten beskrives som meget frugtbar og let at dyrke.

Om æblet skriver bredsted: Huden med fin Dug, glinsende glat, på Lageret lidt smattet, imod Modenheden voxagtig hvid, på Solsiden, og ofte på den største Del af Huden, bedækket eller flammet med livligt karminrosenrødt, på Skyggesiden ofte let rosenrødt flammet, stribet eller marmoreret, temmelig tæt og iøjefaldende punkteret med brune Punkter, der ere omkransede med gult, hvidgråt eller rødt. Lugt ikke svag. — Kjød: hvidt, undertiden svagt lyserødt, fint, mørt, saftigt, behagelig mildt vinagtigt og sødt, med fin Rosenæble-Aroma. Det modnes med eller få Dage efter rød Astrakan, i sidste Halvdel af August. Det nydes bedst fra Træet, efterhånden som det modnes. meget god Bordfrugt og ved sin Skjønhed tillige en Pryd for Bordet.

Tilsyneladende har dette Æble en Del tilfælles med rød Astrakan, dog adskiller det sig fra dette i flere Henseender; det bliver således mindre, er en finere og behageligere Bordfrugt, og det er formedelst sin klare hvide Grundfarve og sin livlige røde Dækfarve et af de skjønneste Æbler. Træet er ikke så stærktvoxende og bliver meget mindre, men bærer tidligere og rigere.

 

Mit træ vokser godt men har til nu kunkunbåret et par frugter… det kommer.